0
košík je prázdný

Už jen 3 000 Kč do
dopravy zdarma

Jak na výcvik psa?

27. 7. 2017 13:45

Jistě znáte ty okamžiky, kdy vidíte paničku volající přes celou ulici na svého psa, který si zkrátka dělá, co chce a její pokyny absolutně neposlouchá. Některá plemena psů se bez výcviku neobejdou. V opačném případě se tito psi stávají nezvladatelní. Jak

Výcvik poslušnosti a obratnosti je základem výcviku psa. Psi žijí s lidmi od pradávna, ale bez výcviku s nimi často soužití není jednoduché.

Výcvik formou odměn

K výcviku psa formou odměn potřebujete obojek, vodítko a pamlsky. Cvičit psa by vždy měl pouze jeden a ten samý člověk, aby pes nebyl zmatený.

Několik základních rad

Jak jsme již zmínili výše, psa by měla vždy cvičit tatáž osoba. Zároveň je nutné dodržovat zásadu, že povely je nutné psovi dávat stále stejně. Je nutné neměnit intonaci hlasu ani slova. Pes by byl opět zmatený. Při výcviku je nutné vše zjednodušit tak, aby pes vždy chápal, co po něm chceme.

Pro cvičení psa je vhodné vybrat klidné místo, kde jej nebude nic rušit. V rušném prostředí by se mohl dívat jinam a neměl by klid na to, aby se soustředil na vaše povely. Při výcviku bychom také neměli používat hrubé metody, jinak se pes bude bát. Pes by měl být cvičen jen několik minut v kuse, pak je nutná chvilka na odpočinek.

Výcvik psa pomocí výcvikového obojku

Další možností, jak vycvičit psa, je výcvikový obojek. Tato metoda si poslední dobou získává stále více příznivců. Na přerušení nežádoucího chování psa stačí opravdu velice nízký impuls. Elektronický impuls navíc stačí použít jen několikrát… u některých psů například třikrát…a dále již stačí pouze zvukový signál, a pes se chová tak, jak má.

Díky elektronickým výcvikovým obojkům pro psy pro mnoho majitelů přestaly být procházky stresovou záležitostí. Psi si mohou užívat volného pohybu a spokojenost je viditelná na obou stranách.

 
Kategorie blogu
Obojky 2 články