0
košík je prázdný

Už jen 3 000 Kč do
dopravy zdarma

Jak zamezit útěkum psa ze zahrady?

5. 6. 2017 9:07 Obojky

Každý pes potřebuje dostatek pohybu. Dlouhé procházky nebo rozlehlá zahrada jsou proto tím pravým místem pro spokojený život našich čtyřnohých miláčků. Co ale dělat, když pejska lákají útěky za poznáním? Poradíme vám, jak zvládnout výcvik, který vašeho čt

Mnoho psů hranice svého teritoria bez svolení pána neopustí. Na druhou stranu ale existují i věční útěkáři, kteří si i přes sebelepší oplocení cestu vždy najdou. Mohou za to lovecké pudy, blízkost fenky, ale i zvědavá povaha některých plemen.

V první řadě je důležité, aby pes neměl vůbec potřebu utíkat. Motivaci pejska k neočekávaným výletům snížíte dostatkem pohybu a hrami, které psa nejen unaví, ale i emocionálně uspokojí. Lovecké a rozmnožovací pudy ale potlačíte jen stěží. Na řadu proto přichází důsledná výchova a disciplinovanost.

 

Odnaučení útěků ze zahrady

Kdo čeká univerzální radu, jak pejska vlastními silami odnaučit utíkat, toho bohužel zklameme. Obecná rada totiž neexistuje. Můžete zkoušet napomínání vždy, jakmile se pes přiblíží k plotu. Tato metoda ale není příliš účinná a zároveň nemůžete psa hlídat nepřetržitě.

Místo vlastních sil a invencí si proto raději pomozte moderní výcvikovou pomůckou, kterou je elektronický ohradník a výcvikový obojek v jednom Reedog FX-500. Výhodou elektronického ohradníku neboli neviditelného plotu je jasné vymezení teritoria, které pes bude po pár dnech výcviku respektovat.

Princip fungování spočívá v ohraničení pozemku, ale i například zeleninových záhonků elektrickým vodičem, který reaguje na přiblížení přijímače umístěného na obojku psa. Díky tomu lze vytvořit několik zón ve vzdálenosti od 30 cm do 6 metrů od ohradníkového drátu.

Jakmile se pes přiblíží k první zóně, vydá přijímač na obojku zvukové varování. Pokud pes pokračuje dále v cestě k hranici teritoria, je upozorněn vibrací. Při dalším přiblížení k hranici dostane pes slabý elektrostatický impuls, který psa v přibližování vyruší. Tento ucelený postup varování v pejskovi rychle podmíní, že k plotu není radno se přibližovat.

Konec pronásledování divokých zvířat

Odlišná situace ale nastává ve volné přírodě. Při procházkách se psem na volno snad každý chovatel alespoň jednou řešil nečekaný útěk psa za zajícem nebo srnou. Zvládnutí této situace vyžaduje opravdu kvalitní výcvik a pevnou vůli psa.

Pokud ale už pes běží za zvěří nebo v horším případě za dítětem, pomůže i v tomto případě výcvikový obojek Reedog FX-500. Prostřednictvím ovladače totiž můžete rychle vyslat zvukovou, vibrační nebo elektrostatickou korekci, které se pes lekne a pronásledování přeruší. A v případech silného amoku poslouží zvýšená intenzita elektrostatického impulzu.

S použitím tří druhů varovných korekcí psa odnaučíte nejen pronásledování zvěře, ale také k dokonalosti vypilujete další základní i pokročilé cviky. Zároveň elektronický obojek slouží k odnaučení psa zlozvykům v podobě pojídaní exkrementů, skákání na lidi či obtěžování jiných psů.

Reedog FX-500Pro koho je výcvikový systém Reedog FX-500 vhodný?

Výcvikový systém Reedog FX-500 jako první produkt na světě skvěle kombinuje výhody neviditelných plotů s výhodami výcvikových obojků.

Novinka 2v1 Reedog FX-500 je vhodná pro chovatele, kteří chtějí pejskovi vymezit bezpečný prostor pro volný pohyb a zároveň si přejí provádět výcvik. Přijímač skvěle reaguje jak na linii vymezenou elektrickým vodičem, tak i na příkazy vyslané pomocí vysílače. Zároveň odpadá neustálá výměna obojků před výcvikem a v době, kdy se pes pohybuje na zahradě na území ohradníku. Výcvikový systém je proto vhodný jak pro hobby chovatele, tak i profesionální kynology k mysliveckému, záchranářskému či policejnímu výcviku.

Velkou předností moderního 2v1 výcvikového zařízení je také výhodná cena 7990 Kč, za kterou pořídíte jak elektronický ohradník, tak profesionální výcvikový obojek. Tedy dva výcvikové systémy za cenu jednoho. Více informací o parametrech a výhodách elektronického obojku s ohradníkem Reedog FX-500 naleznete zde.

Kategorie blogu
Obojky 2 články